Rock Cycle 
SECOND GRADE
Test
to review 8 week unit or
  take online test (requires Flash) 

1. Which one is a solid?

A. water
B. air
C. pencil
D. oxygen

2. Which one is a liquid?

A. water
B. air
C. pencil
D. glass

3. Which one is a gas?

A. water
B. air
C. pencil
D. glass

4. Circle a triangle.

A. B. C. D.

5. Circle a pyramid.

A. B. C. D.

 

6. Which of the following things can mineral crystals do?

A. walk
B. grow
C. talk
D. smile

7. Fossils are found in:

A. rocks
B. air
C. water
D. dogs

8. Circle a cube.

A. B. C. D.

9. Igneous rocks are:

A. "hot" rocks
B. "wet" rocks
C. "changed" rocks
D. not rocks at all

10. Sedimentary rocks are:

A. "hot" rocks
B. "wet" rocks
C. "changed" rocks
D. not rocks at all

11. Metamorphic rocks are:

A. "hot" rocks
B. "wet" rocks
C. "changed" rocks
D. not rocks at all

12. Which of the following animals are extinct?

A. mammals
B. fish
C. amphibians
D. dinosaurs

ANSWERS: 1.(C); 2.(A); 3.(B); 4.(A); 5.(C); 6.(B); 7.(A); 8.(D); 9.(A); 10.(B); 11.(C); 12.(D)

[Back to Rock Cycle Grid]