Life Cycle
SIXTH GRADE
Test
to review 8 week unit or  
  take online test (requires Flash) 

1. Which of the following organisms can be found in pond water?

A. bacteria
B. protozoa
C. fungi
D. all of the above

2. Which of the following organisms is the cause of molds?

A. bacteria
B. protozoa
C. fungi
D. all of the above

3. Which body system is responsible for producing hormones?

A. skeletal
B. nervous
C. circulatory
D. endocrine

4. How many pairs of chromosome do humans have?

A. 10
B. 20
C. 23
D. 27

5. The following figure illustrates:

A. meiosis
B. mitosis
C. fusion
D. none of the above

6. Which of the following can't be killed by antibiotics?

A. virus
B. bacillus bacteria
C. spirillum bacteria
D. coccus bacteria

7. Which of the following is not a type of bacterium?

A. coccus
B. spirillum
C. bacillus
D. virus

8. Which of the following cannot reproduce on its own?

A. virus
B. bacterium
C. protozoan
D. fungi

9. Which of the following represents a dominant, homozygous trait?

A. TT
B. Tt
C. tT
D. tt

10. Circle the pH of distilled water, a neutral substance.

A. 1
B. 3
C. 5
D. 7

11. What would you guess would be the pH of a strong acid?

A. 1
B. 3
C. 5
D. 7

12. Which of the following substances is a plant hormone?

A. water
B. soil
C. auxin
D. nitrogen

13. The science that deals with the study of inheritance is called:

A. biology
B. chemistry
C. genetics
D. physics

14. Which of the following soils has a pH greater than 7?

A. serpentinite soil
B. granitic soil
C. regular soil
D. soil doesn't have a pH

ANSWERS: 1.(D); 2.(C); 3.(D); 4.(C); 5.(B); 6.(A); 7.(D); 8.(A); 9.(A); 10.(D); 11.(A); 12.(C); 13.(C); 14.(A);

[Back to Life Cycle Grid]